Sari la conținut

Cărți și cursuri: 10 idei de dezvoltare personală

fetita sexy citeste o carte carti si cursuri sugestii de lectura pentru vacante si weekend

Apucă-te acum de carte. Învață!” Se pare că și tu ai auzit de acest fapt. Părinții tăi deseori te forțează să înveți bine la școală, nu de alta, dar vor să te vadă un om de succes în viață. Cu cărți și cursuri o să-ți deschid o cale spre tărâmul cunoașterii, mai exact pentru cursuri și lecții online după absolvirea cărora te vei putea orienta mai ușor în piața muncii.

Alte materiale importante veți găsi în această rubrică: rubrica cu articole din blog.

În continuare îți voi oferi edirecționări către cele mai bune cărți de specialitate, link-uri către cele mai bune cursuri online. Îți voi oferi surse la care să te abonezi pentru proiecte cu adevărat valoroase.

Toate acestea le fac cu gând bun de a răspândi cultura. Este foarte important să ne ajutăm reciproc atunci când este vorba de a învăța. Cu oameni cultivați și instruiți ai șansa de a construi o afacere durabilă și profitabilă!

carti si cursuri carti de dezvoltare personala nu te da batut

Începem călătoria noastră cu o listă de cărți, pe categorii:

Deci să începem de la un capăt. Ce faci dacă vrei să devii content writer, copywriter sau jurnalist? Am câteva soluții perfecte pentru tine! (La vremea mea am făcut și eu jurnalism: licență și masterat, deci știu ce ți-aș putea recomanda: cărți și cursuri interactive).

Cărți și cursuri pentru un jurnalist

Pentru a deveni jurnalist bun, nu există anumite cărți de căpătâi. Mai ales că în prezent există multe domenii în care poți să activezi ca jurnalist: reporter online, reporter pentru un portal de gaming, reporter TV, jurnalist econimic, jurnalist politic, jurnalist de investigație etc. Lista poate continua. Pentru a deveni bun în ceea ce faci trebuie să te specializezi într-un anumit domeniu și, cu pași mărunți, să începi studiile.

Hai să-ți las o listă de cărți esențiale. Eu fac interviuri, în mare parte, și acestea sun cărțile pe care, evident le citesc și eu:

carti si cursuri ideisioferte pexels photo inspirita te si citeste cu idei si oferte

Surse cu cărți și cursuri de calitate pentru un viitor profesor

Profesorii sunt lumina noastră, datorită lor reușim în această viață. Un profesor bun nu este doar cel care îți predă la școală, dar este și cel care te ajută cu un sfat și te învață să pescuiești (îl parafrazez pe Confucius – Intelepciunea lui Confucius de Casper Shih).

Profesorii știu mai bine ce cărți au nevoie pentru fi buni în profesia lor, ideisioferte.ro însă le va sugera cele mai bune site-uri cu cele mai OK prețuri!

Site-uri cu cărți și cursuri:

Cărți și cursuri pentru un content writer

Pentru a deveni bun în content writing, trebuie să fii bun întâi în domeniul în care activezi: economie, juridică, jurnalism, educație etc. Content writing înseamnă a scrie, detaliat și captivant, despre o anumită ramură din angrenajul societății. Mai multe detalii găsiți veți găsi în continuare.

Cum a spus și cristinatudose.ro – indiferent de domeniul tău de activitate, lecțiile de bază în orice domeniu trebuie să fie gratis. Și ele sunt gratis.

Și există multe alte resurse web de unde poți învăța content writing. Acum hai să-ți ofer câteva link-uri de unde să comanzi cărți de copywriting și content writing, și evident cărți pentru a ține un blog de succes:

Listă de cărți și cursuri pentru Web Design

Web design – o oportunitate pentru viitor. Dar pentru aceasta trebuie să cunoști limbaje de machetare, limbaje de programare, și CMS-uri. Cel mai mai popular CMS este WordPress. Deși în WordPress este ușor să faci un site, faza este că și în WordPress ai nevoie de programare și de cunoștințe Web. Mai multe detalii găsești în articolul cu Creare Site Web.

Cursuri pentru web design găsești în google, youtube, github, stackoverflow etc. Tot ce trebuie să faci este să introduci la căutare limbajul sau CMS-ul care te intereseaza și informația va curge ca un izvor abia săpat.

Dar ce spui dacă îți ofer o listă de cărți cu web design?

Top cărți care te vor motiva și te vor îndruma în cariera ta de succes

Indiferent de ceea ce vei apuca să faci în această viață, trebuie să citești următoarele 5 cărți motivaționale. Ele aduc în sine un turbo, altfel spus te mișcă mult mai repede înainte și te va ajuta să te regăsești. Deschide fiecare carte în parte și vezi care ți se potrivește acum, pe moment, după care vei deschide alta… alta și tot așa.

O să vezi că la un moment dat o să simți aripi, o să simți că poți să-ți stăpânești viața ta! Nu ezita. Nu lăsa nimic de azi pe mâine! Tu ești azi, fă acum! Lasă lenea. Nu-i mâine. Trezește-te acum și încearcă să faci ceva cu aceste cărți și cursuri pe care ți le sugerez.

Comandă-le și citește-le foarte atent. Adevărul, până la urmă se află în tine. Aceste cărți, însă, te vor ajuta să te regăsești. Acesta e și rolul studiilor – aflarea adevărului. Și adevărul se află… în noi!

Cum îți dai seama de ce ești în stare?

E una din întrebările la care, repet, găsești răspunsul în tine, citind, documentându-te. Dar mai am ceva de zis… Ca să-ți dai seama de ce ești în stare și ce ai putea face în viitor, oprește-te o clipă și uită-te în jur: la prieteni, la anturaj…

Un proverb spune, dacă ești într-un grup de 5 milionari, tu vei fi al 6-lea, dacă sunt intelectuali, tu vei fi al 6-lea, dacă sunt programatori, tu vei fi al 6-lea, dacă sunt muncitori, tu vei fi al 6-lea – tu îți alegi cine vrei să fii. Dar ai foarte mare grijă. Citește aceste cărți despre psihologia vieții înainte de a începe să faci o alegere.

Ce este cheia motivației, totuși?

Hei, nu te chinui. Continuă să-ți trăiești clipa. Prețuiește fiecare clipă alături de cei dragi, ascultă-le povața. Nu în ultimul rând, ascultă-ți mintea ta și muncește la visul tău. Să știi că nimic nu rămâne nerăsplătit. Universul îți întoarce totul. Ai grijă la ce gândești și la cum te dezvolți!

Hai. Ești cel mai tare. Continuă! Nimic nu este imposibil!

E timpul să vorbim despre cărți și cursuri pentru cariera ta de viitor

Te-ai decis ce vrei să fii în viitor? Știi de unde să apuci viața? (Numai nu o apuca de fund – nu știi ce figuri poate avea). Glumesc.

Hai să-ți fac cunoștință cu top cursuri pentru cariera ta de succes. Acestea ar putea fi încă valabile. Nu ezita. Te motivez, te încurajez. Hai, înainte!

1 Cărți și cursuri: Vorbitul în public

Vorbitul în public este important chiar și în secolul XXI, după ce ne-a mușcat pandemia din libertate. OK. Eu vă fac cunoștință cu pagina Public Speaking cu Andreea.

Urmăriți pagina ei pentru mai multe detalii. Mai mult de atât, puteți participa la cursuri de formare. E un om deosebit, care va pune în valoare abilitățile tale de comunicare!

2. Cărți și cursuri: Copywriting

Copywriting înseamnă a scrie texte care fac vânzări. Pentru tine am pregătit un link către site-ul lui Sorin Zuica. Aici poți cere minicursul gratuit de unde poți începe cu baza copywriting-ului. Trebuie să vrei și să te miști înainte. Și cum îți zic – nu ezita.

Te poți abona la newsletter-ul lui pentru a nu pierde cele mai importante sfaturi despre cum să scrii un text care fac vânzări.

3. Cărți și cursuri: SEO – Search Engine Optimization

Sau altfel spus: optimizare pentru motoarele de căutare. Site-ul, că să ajungă la cât mai multă lume prin căutări organice, trebuie să faci SEO. Atunci când cauți în Google – pisici tărcați – ți se oferă câteva rezultate reclamă (de regulă primele 2 sau trei), după merg afișările organice.

Păi uite, cei din prima pagină Google fac SEO ca la carte. Și nu e vorba de programare aici. E ceva mai simplu și disponibil pentru tine: e despre căutare cuvinte cheie, despre o strategie pe termen lung etc.

Ideisioferte.ro are o pagină dedicată pentru Optimizare SEO.

Poți căuta cursuri de optimizare direct de la Google. Logic. Cine pune reguli și oferă surse de informare, pe acela trebuie de urmat și de studiat – click pentru cursul de la Google.

Dacă doriți video – urmăriți acest canal de youtube – Cristian Bolocan.

4. Cărși și cursuri: Social Media Marketing

E ceva mai deosebit, nu? Rețelele de socializare nu sunt neapărat o sursă de venit sau o bază de clienți activi (părerea mea de începător), mai multe însă, vă va putea spune pagina Biciusca Media.

Este o specialista care mănâncă pe pâine Social Media Marketing și vă poate ajuta să vă realizați cea mai bună strategie pe termen lung.

5. Cărți și cursuri: Programare

invata programare cu cei mai buni din domeniu

Pentru programare nu trebuie mai deloc cărți, ci cât mai multă practică. Dacă vrei să înveți programare, trebuie să începi a programa. Îți alegi un limbaj de programare și foc la ghete. Dar ce faci dacă nu știi de la ce să începi. Programarea nu e chiar floare la ureche și nu e pentru fiecare.

Vă fac cunoștință cu dl. Florin-Marian Birleanu. Dumnealui este un specialist de excepție, care face lucruri frumoase pe canalul său de youtube si pe site-ul igotopia.ro.

Domnul Florin are și un curs foarte bun pentru cei care vor să învețe bazele programării.

Tu accesează site-urile, informează-te și apoi fă pasul. Nu ezita. Nu scăpa din mâini peștișorul tău de aur!

Cărți și cursuri gratuite prin Fonduri Europene

Este important să fii la curent cu cele mai interesante cursuri gratis, mai exact finanțate de Uniunea Europeană. Și acest lucru trebuie respectat și, evident, să nu pierzi ocazia.

Uite, accesează aceasta pagină de facebook – Cursuri gratuite prin Fonduri Europene. Aici vei fi la curent cu lucruri interesante și, cine știe, poate prinzi și tu ceva bun! Hai, la treabă.

Am o soluție cum să-ți protejezi ochii de ecranele computerelor și -„de cărți”

Știai că ecranele computerelor emană oricum o doză de radiație. Și evident, trebuie să faci ceva pentru a-ți proteja ochii. Aceștia sunt organe importante, ca și multe altele.

Alege ochelari care îți protejează ochii și care te completează. Îți ofer o listă de produse foarte bune pentru ochii tăi. Mai mult, aceștia pot fi purtați și la plimbare, în oraș, neafectând cu nimic ochii.

Dacă ai probleme de vedere, îți las un link către un site care oferă consultații și se ocupă de confecționarea ochelarilor. Ochelarii realizați de profesioniști îți pot calitate, astfel nu obosești în timpul lecturii… și multe alte detalii.

Lămpi pentru lectură – te ajut să alegi ce ți se potrivește

Majoritatea avem un kindle – și ăsta are luminozitate. Dar ce faci dacă nu ai sau nu îți place să ai un kindle? Evident, cauți lămpi pentru lectură.

Hai să începem cu lămpile de masă. Acestea sunt comode, le deschizi când vrei. Cel mai interesant este că oferă o atmosferă plăcută de lucru!

Dar știi că mai există și lămpi care se agață de carte. Sunt foarte comode și foarte interesante. Sunt ca niște lumânări postmoderne. Sunte perfecte pentru cititorii care vor să se ascundă undeva pentru a lectura cărți.

baiat care citeste carti si cursuri de la idei si oferte lectura pe malul marii

Concluzii pentru cărți și cursuri

Pentru că țin la tine și viitorul tău, am scris acest text care are în cuprinsul său cele mai eficiente redirecționări. Repet-repet-rept – nu ezita. Apuca-te de treabă cât mai repede, pentru că anii trec și timpul tău devine tot mai scump. În viitor nu vei avea atâta timp liber. Ascultă atent!

Am scris acest text cu plăcere și cu gânduri bune pentru tine. Dacă ți-a plăcut și dacă ai gustat cu plăcere din text, te rog să dai un share și sa lași un comentariu. Voi munci cu mult drag pentru a-ți aduce conținut de calitate.

Dacă vrei să completezi acest text cu ceva idei sau vrei să publici și tu un text pe ideisioferte.ro – nu ezita să mă contactezi pe contact@ideisioferte.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.