Sari la conținut

Loghin Mihai-Octavian: „Planurile de viitor includ (…) integrarea mai multor domenii de activitate pe site.”

Loghin Mihai Octavian zekade ro planurile de viitor includ integrarea mai multor domenii de activitate pe site

De această dată discutăm cu Loghin Mihai-Octavian despre zekade.ro. Acest site este la început de drum, iar ceea ce oferă este ceva ce ar avea nevoie fiecare: închirieri și anunțuri. Deci e pentru fiecare: și pentru oamenii care vor să publice un anunț despre închirieri, dar și pentru oamenii care caută ceva anume!

Alte date de contact:

Pagina de instagramclick pe pagina de instagram;

Pagina de facebook click pe pagina de facebook;

Pagina de tiktok click pe pagina de tiktok;

Cum ți-a venit această idee să deschizi un site de închirieri?

Ideea mi-a venit din senin după o perioadă în care m-am tot gândit să fac bani din ceva în timpul meu liber și am observat că nu sunt foarte multe variante, așa a aparut secțiunea de servicii. Asta cumulat cu faptul că societatea actuală, una de consum la bază, tinde să își continue trendul ascendent în privința cumpărării ceea ce favorizează societățile comerciale, furnizorii, statul, dar defavorizează oamenii prin faptul că blochează sume de bani importante în multe produse pe care ori le folosesc rar, ori o singură dată și rămân uitate prin camere de depozitare pentru ca, mai apoi, să se chinuie oamenii să le vândă la un pret cât mai apropiat de valoarea lor ca să își recupereze investiția. Cea din urmă ducând la ideea de site de închirieri care îți oferă posibilitatea să pui produsul din camera de depozitare să lucreze pentru tine.

Ți-a luat mult timp partea de documentare?

Partea de documentare e ușor atipică pentru că nu a trebuit s-o încep odată cu ideea, ea s-a desfășurat atât înainte cât și după ce am hotărât implementarea ei. Un studiu de piață nu am putut să fac pentru că nu există o piață în acest sector, oamenii din România nefiind obișnuiți atât de mult cu închiriatul produselor de tot felul ci mai degrabă cu vanzarea lor. Concurență nu prea există la nivelul acesta prin prisma faptului că este primul site de acest gen și este un domeniu mai dificil de abordat. Din multe puncte de vedere acesta este un model nou de afacere și nu prea am multe surse de documentare în privința asta. Teoretic, eu doresc să creez o piață, o industrie de pe urma căreia alții să se documenteze.

site ul zekade ro Loghin Mihai Octavian
zekade.ro

Cum te promovezi în rețelele de socializare și în motoarele de căutare?

Site-ul are cont pe instagram, facebook și tiktok pe care eu le administrez și încerc pe cât posibilul să postez mai multe tipuri de conținut deși natura site-ului si obiectul promovării ( site-ul în sine ) nu sunt foarte ofertante iar pe partea de motoare de căutare, apelez la orice ține de SEO unde mă ajută persoana cu care colaborez și care s-a ocupat de partea tehnică a site-ului plus sfaturi pe ici, pe colo legat de anumite aspecte. Deocamdata totul este organic, nu doresc să apar cu forța în fața oamenilor, încerc sa promovez prin conținut diversificat, în mai multe forme și cu asta sper să-i “ cuceresc “, adică să îi conving de avantajele închirierii.

Cum ar putea cineva să posteze un anunț? Are nevoie de un cont? E gratis sau cu plată postarea anunțului?

Procesul este unul foarte simplu, din acest motiv am ales ca site-ul să fie mai puțin complicat pentru a putea fi folosit de către oricine. Trebuie doar să îți faci un cont cu o adresă de email și o parolă, să-l confirmi de pe email-ul acela și imediat poți intra în cont și să postezi anunțuri cu produsele pe care dorești să le închiriezi, serviciile pe care dorești să le prestezi cât și lucruri pe care ai dori să le închiriezi de la alții și nu le găsești pe site.

Pentru că suntem la început, toată lumea primește 15 tokenuri odată cu crearea contului. Un anunț costă 5 lei adica 1 token, deci putem spune că primele 15 anunțuri sunt gratuite. Dupa ce acestea se vor epuiza, utilizatorul va trebui să cumpere tokenuri pe care să le folosească mai apoi pentru postare de anunțuri sau promovarea lor. Am ales variant cu tokenuri pentru ca este mult mai liber așa nefiind obligat să le folosești atunci când faci tranzacția. Poți cumpăra tokenuri într-o perioadă de oferte și să coste mai puțin, le poți primi gratuit în anumite campanii și tot asa. (Ca un mic secret, în pachetele noastre, un token poate ajunge și la 3.33 lei)

Câte anunțuri s-au postat până acum?

Pănă acum s-au postat 2 anunțuri, unul din ele chiar în prima zi ceea ce m-a surprins foarte plăcut. Sunt mulțumit de cele două, eu luănd în calcul că nu va fi niciunul în prima lună pentru că este ceva nou. Sunt sigur ca sunt foarte mulți oameni care intră pe site dar sunt reținuți în a posta iar eu sper să treacă peste faza asta și să își pună produsele la închiriat sau abilitățile în secțiunea de servicii.  

Cum sunt grupate anunțurile pe site-ul dvs? Acestea pot fi găsite ușor de către un vizitator nou?

In primul rand, sunt categorii de anunturi pentru produse inchiriate, categorie de anunturi pentru cerere de produs de inchiriat si categorie de anunturi pentru servicii.

Fiecare categorie are subcategorii deocamdata pentru cele uzuale urmând pe parcurs să mai adăugăm în funcție de ce anunțuri se vor posta.

Cât de necesar considerați site-ul zekade.ro în noua era digitală?

Nu consider că este necesar la modul că este indispensabil. Site-ul este mai degraba un ajutor în era asta digitală deci vine practic ca un sprijin, ca o soluție pentru cei care își doreau așa ceva și nu găseau până acum sau ca o rezolvare la anumite probleme pe care unii încă nu le conștientizează. Odată ce descoperi cât de folositor poate fi la nivelul pe care ar trebui să îl atingă site-ul și ajunge acolo, atunci devine necesar. Eu sper să devină necesar pentru tineri, pentru cei care cheltuie mult pe produse folosite foarte rar, pentru cei fără loc de muncă, pentru cei care vor să muncească în nume propriu cât și când vor, pentru cei care înțeleg principii financiare, pentru toată lumea.

Ce planuri deviitor aveți pentru zekade.ro?

Planurile de viitor includ mulțumirea și ascultarea utilizatorilor și cerințelor pe care le au încurajând comunicarea, integrarea mai multor domenii de activitate pe site, mai multe funcții, plus alte demersuri pentru a asigura siguranța în continuare și chiar în plus pe viitor cât și bunul mers al lucrurilor, educarea oamenilor în privința cumpărării și avantajele închirierii, dezvoltarea tuturor oamenilor – în special a tinerilor – și abilităților lor cu secțiunea de servicii.

_____________

Alte interviuri găsiți în rubrica cu interviuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.