Sari la conținut

„My first journal” – un proiect pentru copii

Journaling in scoli sau cum sa inveti copilul sa scrie jurnal

Proiectul internațional Journaling în Școli și jurnalul pentru elevi “My first journal” se lansează pe 9 noiembrie.

„Journaling în școli” este un proiect de educație ambițios, cu obiectivul de a aduce tehnica scrierii în jurnal şi către elevii din România.

Scrisul în jurnal are numeroase beneficii pentru neurodezvoltarea și inteligența emoțională a copiilor, dar și pentru creativitate, învățare, cunoaștere de sine și stabilirea obiectivelor.

“My first journal” este caietul pe care orice copil și adolescent cu vârsta între 10 și 16 ani ar trebui să-l aibă pe noptieră sau în ghiozdan.


”Noi ne-am dorit să venim în sprijinul profesorilor cu un material auxiliar, un jurnal dedicat copiilor, pe care aceștia îl pot completa la clasă, ori pot scrie acasă, în timpul liber. Am decis să lansăm acest jurnal pentru copiii din clasele V-VIII, cu exerciții și întrebări în limba engleză, cu dublă intenție: pentru a-și dezvolta vocabularul într-o limbă străină, dar și pentru a le da un plus de intimitate, că nimeni nu le va citi răspunsurile”, explică Alexandra Bădiță, coach de journaling, creator al primei Academii de Journaling din România și co-fondator al proiectului Journaling în Școli.

“Tehnica Journalingului în şcoli a fost tratată cumva tangențial și defalcat. Un jurnal modular, în limba engleză, pentru orele de consiliere și dezvoltare personală sau pentru uz individual va fi o sursă inepuizabilă de conştientizări și energie interioară pentru fiecare elev în parte. Sunt sigură că foarte mulți colegi vor adapta acest jurnal la orele lor și nu pot decât să îi felicit încă de pe acum pentru această alegere, o alegere care schimbă pozitiv și iremediabil perspectiva de conectare imensă cu copiii lor din sălile de clasă”, adaugă Florina Russu, profesor titular, președinte al Academiei Globularia și co-fondator al campaniei Journaling în Școli.

Proiectul-pilot s-a desfășurat în anul școlar 2020-2021, în mediul online, cu elevii claselor a V-a și a VI-a de la trei şcoli din Cluj-Napoca, unde cele două promotoare ale ”Journalingului în școli” au susținut ore creative de dirigenție, iar la finalul anului, copiii au deprins obiceiul de a ține un jurnal, unii dintre ei chiar au avut două jurnale, au început să scrie cu regularitate și și-au ales exercițiile preferate pe care au vrut să le continue.

Detalii despre proiectul „My first Journal”

Jurnalul pentru copii „My first journal” (În trad. Primul meu jurnal) va fi lansat oficial pe data de 9 noiembrie, de la ora 18.00, printr-un eveniment online. Sunt așteptați la această lansare profesori, părinți, consilieri în educație, psihoterapeuți, dar și copii, elevi de toate vârstele.

Detalii despre evenimentul de lansare: click pe linkul către facebook.

LINK DE LOGARE: î𝑛𝑟𝑒𝑔𝑖𝑠𝑡𝑟𝑎𝑟𝑒 𝑔𝑟𝑎𝑡𝑢𝑖𝑡𝑎̆: click pe linkul de logare.

Invitatie pentru proiectul my first journal primul meu jurnal


Detalii despre proiect: Vezi site-ul Alexandrei Bădiță.

Contact: Alexandra Bădiță – contact@alexbadita.com / 0757823198
Florina Russu – florina.russu@gmail.com / 0742028118

______________________

P.S. Alte articole găsiți în blog.

Un comentariu la „„My first journal” – un proiect pentru copii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.